.

modern festmény

Sápi Marcell Windows című geometrikus absztrakt festménye egy nagyon érdekes és izgalmas mű. A festményen több geometrikus forma látható, melyek összeillesztve egy nagyon különleges és absztrakt képet alkotnak. A színek használata is nagyon jól kiválasztott, mivel a sötétebb színek a háttérben találhatók, míg a világosabb színek előtérbe kerülnek.

A világ már egy ideje készen van és megérett a változásra. Amit tehetünk, hogy a múltból csak annyit viszünk magunkkal, amennyi a jövőhöz kell. „A művész semmiféle valóságot nem tud elviselni, félrenéz, visszapillant: legjobb meggyőződése, hogy minden dolog igazi értéke az az árnyékszerű maradvány, amelyet színből, formából, hangból, gondolatból nyer, hisz abban, hogy minél inkább finomít, légiesít, eszményít egy dolgot vagy egy embert, ezek annál értékesebbek lesznek: minél kevésbé reális valami, annál értékesebb.” Friedrich NietzscheMAGÁNTULAJDONBAN Azt gondolom, a megújuláshoz mindig valamit el kell engednünk, fel kell égetnünk, magunk mögött kell hagyni mindent, majd el kell mélyedni önmagunkba… A legnehezebb tapasztalásokat kell megélnünk ahhoz, hogy rájöjjünk, ezzel egy egészen új világ születését alapoztuk meg, ami átalakul, újra szerveződik és a valódi értékeken alapul, mely erőt ad a felemelkedéshez. 2019-ben az egész világ égett…

MAGÁNTULAJDONBAN Bűvöletünk a világgal kapcsolatban mély és kitörölhetetlen érzés, de feledésbe merült, felületessé vált ez a kapcsolódás, és elfelejtettük észrevenni az élet csodáit, a valódi értékeket. Az egységes tudat szerves részeként, a mikro és makro világ összefüggéseiben őrizzük meg ezt a varázslatot. A melegedő óceán és nagy páratartalmú levegő hatására egyre gyakoribbak és erősebbek a trópusi ciklonok. A Hawaii szigetek térségében 2018 októberében, a Walaka hurrikán elmosta az East Island -et.