.

BALOGH EDINA FESTMÉNYEK, BALOGH EDINA FESTMÉNYEI, SZÍNES GALÉRIA, ABSZTRAKT FESTMÉNYEK, modern festmények

Balogh Edina vagyok, festőművész.
Úgy gondolom, hogy a művészetnek pozitív üzenetet kell közvetítenie, érzelmeket és szépséget kell sugároznia. Fontos, hogy inspiráljon és feltöltsön a mindennapokban.
Festményeimhez korábban a természet adott inspirációt. A karantén helyzet és az, hogy anya lettem, másfajta képek megszületésére ösztönzött. A saját érzelmeimben és magamban is meg kellett találnom az inspirációt. Egyre több festmény készül intuitív módon, távolodva az anyagi világtól. A spiritualitás a művészetemben nagyobb hangsúlyt kapott.
Azt gondolom, hogy egy festménynek nemcsak dekorációs elemnek kell lennie az otthonunkban. Beszélnie kell a lélekhez is. Nem szavakkal, hanem színekkel, formákkal, energiákkal. Amikor ez a szépség beleárad a lélekbe akkor ráléphetünk a szellem felé vezető ŐS-vényre. Túlléphetünk az időn, a téren, és az anyagon is...
Ezen a folyamaton alkotás közben is átmegyek, ezért otthon a műteremben teremtem meg azt a meghitt, meditatív állapotot, amelyben ezek az optimista festmények létrejöhetnek. Zenét hallgatok és illóolajokat párologtatok a műteremben, ez segít a ráhangolódásban.